Kleinschalige kinderopvang

Op Het Groene Land bieden wij als gastouder kleinschalige, groene, kinderopvang aan voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De kinderen worden bij ons opgevangen in een huiselijke sfeer en hebben rondom de boerderij rust, ruimte en frisse lucht. Wij vinden het belangrijk dat de tijd die besteed wordt op de buitenschoolse opvang voor de kinderen vrije tijd is en in die vrije tijd staan bij ons het buitenspelen en natuurbeleving zo veel mogelijk centraal. Ook houden wij duurzaamheid hoog in het vaandel en proberen wij daarom zo groen mogelijk te werken.

Waar wij voor staan

Buitenspelen

Op Het Groene Land hebben wij de beschikking over een ruime buitenspeelplaats waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen en ontdekken. Hier kunnen ze hutten bouwen, zandkastelen maken, spelen met water en knuffelen met de dieren.

Aandacht voor het kind

Elk kind is belangrijk en kan enkel floreren wanneer hij of zij hiervoor de ruimte en de aandacht krijgt. Bij Het Groene Land bieden wij de kinderen daarom de mogelijkheid om zichzelf te zijn en in het eigen tempo te leren en te ontdekken. Ook hoogsensitieve kinderen kunnen bij ons een warme plek verwachten.

Leren van de natuur

De natuur staat aan de basis van al het leven. De meeste kinderen zijn tegenwoordig echter niet meer thuis in de natuur. Want waar komt ons eten eigenlijk vandaan en waar woont een kip? Wij vinden natuurbeleving erg belangrijk en leren de kinderen daarom al spelenderwijs hoe de natuur in elkaar zit.

Wie zijn wij

Mijn naam is Aafke Gelling en ik ben jarenlang actief geweest als pedagogisch medewerkster op een BSO en KDV. Samen met mijn man en kinderen ben ik in 2016 naar een woonboerderij verhuist waar wij vervolgens Het Groene Land hebben opgezet. Het Groene Land is een plek waar duurzaamheid, permacultuur, zelfvoorzienend leven, educatie en persoonlijke ontwikkeling centraal staan.

Vanwege mijn achtergrond in de kinderopvang en de fijne groene locatie die wij nu hebben heb ik vervolgens besloten om als gastouder hier ook kinderen op te gaan vangen. Een groene omgeving is voor kinderen namelijk erg belangrijk en ook nog eens gezond.

Als gezin staan wij samen achter Het Groene Land maar organiseer en voorzie ik als gastouder de kinderopvang. Zowel ik als mijn man André beschikken over BHV certificaten en ik heb ook een speciaal kinder EHBO certificaat.

De opvang

De meeste tijd zal buiten worden besteed. Hiervoor hebben wij op ons ruime erf een speelterrein waar de kinderen vrij kunnen spelen, ravotten en ontdekken want de openbare weg en de nabijgelegen sloot zijn veilig afgeschermd. Onder begeleiding mogen de kinderen de rest van het erf ontdekken en met de dieren spelen. Natuurlijk mogen ze ook meehelpen groenten kweken en bessen plukken of gaan we samen op insectensafari in de tuin.

Op Het Groene Land bieden wij de volgende mogelijkheden voor opvang aan; voorschoolse opvang (VSO), buitenschoolse opvang (BSO) en opvang op vakantie- en margedagen. In het weekend zijn wij gesloten. Omdat wij maar op één school tegelijk kunnen zijn voor het ophalen van kinderen bieden wij momenteel enkel opvang aan voor kinderen die naar school gaan op OBS de Poolster in Nieuw-Roden.

VSO (07:30 - 8:30)
Bij voorschoolse opvang worden de kinderen om 07:30 gebracht, het is hierbij mogelijk voor uw kind om op het Groene Land te ontbijten. Uw kind wordt vervolgens door ons naar school gebracht zodat hij of zij om 08:30 op school aanwezig is.

BSO (14:00 - 18:00)
Bij buitenschoolse opvang worden de kinderen om 14:00 van school opgehaald waarna er tijd is voor wat drinken en een cracker met gezond belegd. Hierna gaan we een activiteit doen of kunnen ze lekker buitenspelen. Is het geen buitenspeelweer dan is er ook binnen genoeg te doen met leuke activiteiten en voldoende knutselmaterialen, spelletjes en speelgoed voorhanden. Om uiterlijk 18:00 dienen de kinderen weer opgehaald te zijn.

Vakantie- en margedagen (07:30 - 18:00)
Op vakantie- en margedagen kunnen de kinderen vanaf 07:30 gebracht worden. Hierna is er in overleg met elkaar de tijd voor activiteiten en/of vrij spelen en is er tussendoor een kleine pauze met fruit en wat drinken. Tussen de middag wordt er gezamenlijk gegeten en gedronken waarna er in de middag weer tijd is voor gezamenlijke activiteiten en vrij spelen. Aan het einde van de middag is er nogmaals een kleine pauze met nu een koekje of gezonde snack en wat drinken. Hierna kunnen de kinderen weer vrij spelen. Om uiterlijk 18:00 dienen de kinderen weer opgehaald te zijn.

Op dit moment zijn er geen vrije plaatsen meer beschikbaar in de opvang. Wel is er de mogelijkheid om op de wachtrij geplaatst te worden. Mochten er vervolgens een of meerdere plekken vrijkomen voor uw kind(eren) op de door uw gewenste tijden dan nemen wij contact met u op.

Veilig schoolvervoer

Om veilig schoolvervoer aan te kunnen bieden hebben wij op Het Groene Land expliciet gekozen voor een reguliere bakfiets met trapondersteuning. In tegenstelling tot bij een Stint helpt deze bakfiets, net zoals bij een gewone elektrische fiets, enkel mee tijdens het fietsen waardoor je ook met een lege accu of wanneer de ondersteuning plotseling uit zou vallen nog gewoon door kunt rijden. De bakfiets beschikt daarnaast over een normale terugtraprem en handrem waardoor er ook altijd op tijd gestopt kan worden.

Onze bakfiets voldoet verder aan alle normen en wordt jaarlijks voor de winterperiode professioneel onderhouden, hierdoor rijden wij altijd veilig en zeker op de weg.

En er is meer te doen...

Aardappels rooien moestuin

Moestuintje

Alle kinderen mogen groenten verbouwen in een eigen moestuintje op Het Groene Land.
Wilgentenen hut

Huttenbouw

Wilgentenen, takken en andere natuurlijke materialen zijn prachtige speelmaterialen voor de kinderen om hutten mee te bouwen.
Duroc varkens dichtbij

Varkens

4 leuke Duroc varkens mogen op Het Groene Land naar hartenlust wroeten en spelen. Ze worden graag geaaid en zijn gek op restjes groenten.
Moederkip met kuikens

Kippen

Op Het Groene Land lopen een heleboel kippen rond die heerlijke eitjes leggen. Elk voorjaar worden er ook een aantal kuikentjes onder een kip uitgebroed.

Bakken

Samen met Aafke kunnen de kinderen koekjes, cake of andere lekkernijen maken in de keuken. Heerlijk met vers geplukte bessen uit de moestuin.
Dagpauwoog op vlinderstruik

Natuur

Veilig voelen, horen, ruiken en proeven van wat de natuur ons te bieden heeft onder ervaren begeleiding.
Imker met vriendelijke bijen

Bijen

Onder begeleiding van imker Pascal mogen de oudere kinderen veilig in een echt imkerpak helpen bij de bijen.
Kampvuur met Dutch Oven

Kampvuur

Met speciale gelegenheden of gewoon als we er zin in hebben maken we onder begeleiding een gezellig kampvuurtje om broodjes te maken, oliebollen te bakken of een lekkere soep te bereiden.

Waar zijn wij gevestigd

Gastouder Het Groene Land is gehuisvest in een knusse woonboerderij op een mooi landelijk erf. De boerderij staat aan de buitenrand van Zevenhuizen en ligt precies op de grens tussen Groningen en Drenthe waardoor hij gemakkelijk te bereiken is vanuit zowel (Nieuw-)Roden, Leek als Zevenhuizen.

Adres:
Oostindie 56
9354TG Zevenhuizen, Gr
Nederland

Tel. Aafke: 06-30215993

Neem contact op

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.


Logo ontwerp door Anniek Nieborg Grafische Vormgeving | www.annieknieborg.nl