Een bonte verzameling!

Op Het Groene Land houden we verschillende dieren. Op dit moment lopen er varkens, kippen en schapen rond en hebben we een aantal bijenkorven staan. De dieren worden zo natuurlijk mogelijk gehouden, hebben altijd soortgenoten om zich heen en krijgen zoveel mogelijk groenvoer te eten. Dit houd onder andere in dat de kippen lekker mogen scharrelen, de bijen mogen overwinteren op hun eigen honing, de schapen altijd vers gras of hooi hebben en de varkens naar hartenlust mogen wroeten en woelen.

De dieren mogen altijd naar buiten maar beschikken ook over mooie hokken om knus in het stro te kruipen of te schuilen voor het weer wanneer ze daar de behoefte aan hebben. Zo kunnen ze zomers en ’s winters gewoon hun eigen ding doen en zie je dat ze in weer of wind meestal toch gewoon het liefste buiten zijn.

Natuurlijk wonen er ook nog andere dieren en zijn er dieren die soms op bezoek komen. Verscheidene egels vinden hier hun thuis, er komen reeën op bezoek en een grote variëteit aan vogels zoals de groene specht, de bonte specht, reiger, buizerd, zwaluw, koolmees, pimpelmees, mus en veel meer laten zich regelmatig zien of horen.

Wil je meer weten over de dieren? Lees dan gerust verder, ze hebben allemaal hun eigen pagina: – BuitenvarkensSchapenKippen – Bijen


Logo ontwerp door Anniek Nieborg Grafische Vormgeving | www.annieknieborg.nl