Ben jij als jongere bezig met duurzaam (samen)leven of zou je hier meer over willen leren?

Deze zomer organiseren we een eco kampeerweekend voor jonge mensen die net als wij de behoefte hebben om te verbinden met de natuur, elkaar te ontmoeten en te leren met en van elkaar. Van vrijdag 29 juli t/m zondag 31 juli zijn jullie welkom om bij ons te komen kamperen en met elkaar een gezellig en ecologisch weekend te creëren rondom het thema ‘natuurlijk samenleven’. We wonen buiten het dorp Zevenhuizen (op de grens van Groningen en Drenthe), waar we een stuk grond hebben met allerlei dieren en een permacultuurtuin. We leven zo veel mogelijk lokaal en zelfvoorzienend. We vinden het leuk om zelf dingen te maken en zijn nieuwsgierig om nieuwe dingen te leren!

Er is de mogelijkheid om meer te leren over permacultuur door mee te helpen in de tuin. We hebben een composttoilet en we zullen buiten op vuur koken met lokaal voedsel uit de tuin en wildgeplukte ingrediënten. Verder kun je tijdens het weekend bijvoorbeeld (leren) brood bakken, vers hout bewerken en experimenteren met de wol van onze twee lieve schapen. We willen ook aandacht te geven aan de sociale aspecten van duurzaam samenleven door stil te staan bij persoonlijke ontwikkeling en bewuste communicatie. En natuurlijk gaan we het ook gezellig maken met muziek en spelletjes!

Lijkt het je leuk om te komen kamperen en mee te doen aan het weekend? Schrijf je dan in via onderstaand formulier. Er is genoeg ruimte voor ongeveer 10 tenten. We willen het programma graag samen vormgeven, dus we horen ook graag wat je zou willen doen/leren en wat je zou willen aanbieden/delen. Bijvoorbeeld yoga, meditatie, een creatief talent, of iets anders leuks.

We kijken uit naar een natuurlijk weekend van verbinding en inspiratie!

Over ons


Pascal (29): In mijn dagelijkse leven houd ik me veel bezig met (oude) voedselconserveringstechnieken en culinair erfgoed. Ik vind het leuk om over de natuur te leren en met oude ambachten bezig te zijn. Momenteel volg ik ook de jaaropleiding Living by Nature, waarin we leren om met en van de natuur te leven. Dit sluit heel goed aan bij mijn visie op het leven en mijn wens om zo zelfvoorzienend mogelijk te kunnen leven. Ik deel graag mijn ervaringen en het lijkt me leuk om tijdens het weekend samen iets van vers hout te maken of andere vaardigheden te oefenen.


Mara (26): Ik ben opgeleid als taaldocent, maar in de afgelopen jaren ben ik me vooral gaan richten op een bewuste en ecologische manier van leven. Ik vind het leuk om mijn eigen (zuurdesem)brood te bakken en het geeft me voldoening om verpakkingsvrij en met zo min mogelijk afval te leven. Ik vind het leuk om te wildplukken en wil graag leren koken met (hyper)lokale ingrediënten. Tegenwoordig ben ik betrokken bij het ecodorpennetwerk en geef ik trainingen in gemeenschapsvorming. Ik vind het interessant om me te verdiepen in groepsprocessen en geweldloze communicatie. Voor mij zijn ecodorpen een verrijkende omgeving in alle aspecten en ik wil er graag aan bijdragen dat deze manier van leven zich verder verspreidt.

Praktische info

Adres:

Het Groene Land (www.hetgroeneland.com)
Oostindie 56
9354TG Zevenhuizen

Tel. Mara: 06-29796244
Tel. Pascal: 06-48007771

Meenemen:

  • Tent en slaapspullen
  • Eten voor vrijdagavond (potluck)
  • Spelletjes, muziekinstrumenten, etc.
  • Vrijwillige bijdrage voor de maaltijden en het organiseren van het weekend
  • Een goed mes voor houtbewerking (optioneel)

We starten gezamenlijk op vrijdag om 11:00 met de opening van het weekend. Inloop is vanaf 10:00. Zondag ronden we af rond 16:00. Er is de mogelijkheid om al de avond van te voren (donderdagavond) te komen. Mocht je daar van gebruik willen maken, laat ons het dan even weten!

Als je met het OV reist, kunnen we je ophalen van het busstation in Roden (halte Kastelenlaan) of Leek (halte Leek, centrum). Dit kan je aangeven in het aanmeldformulier.


Meld je aan!

Ben je enthousiast geworden en wil je ook gezellig naar het eco kampeerweekend komen van 29-31 juli? Vul dan snel onderstaande formulier in!

Inschrijfformulier:


    Logo ontwerp door Anniek Nieborg Grafische Vormgeving | www.annieknieborg.nl