Inmaken en bewaren is van alle tijden

Waarom bewaren we voedsel? Hoe deden we dit vroeger en hoe doen we het nu? Belangrijke vragen waar vandaag de dag steeds meer belangstelling voor is. In de lezing “Conserveren door de eeuwen heen” gaan we daarom op reis langs kelders, gedroogde waren en weckpotten. Allerlei interessante en nuttige conserveringstechnieken komen hierbij aan bod. Van dieren die een wintervoorraad aanleggen tot mysterieuze boter die meer dan duizenden jaren geleden door de mens begraven is.

De lezing duurt ongeveer 1,5 uur, halverwege kan hierbij een korte pauze worden gehouden. Het is mogelijk om een proeverij met relevante hapjes en/of drankjes bij te boeken.

Bij de lezing kan ook een tafel worden ingericht met allerlei interessante materialen die vroeger (en vaak nu nog) gebruikt werden bij het conserveren van voedsel. Hierbij staan er natuurlijk ook geconserveerde voedingsmiddelen op tafel. Dit geeft leuke gespreksonderwerpen tijdens een eventuele pauze en na afloop van de lezing. Voor de wat oudere bezoekers zijn de materialen vaak een feest van herkenning maar ook voor wie er (nog) niet mee gewerkt heeft is het interessant.

Kosten voor de lezing zijn op aanvraag. Hiervoor kunt u vrijblijvend contact opnemen via info@hetgroeneland.com


Een paar voorbeeld dia’s:


Logo ontwerp door Anniek Nieborg Grafische Vormgeving | www.annieknieborg.nl